6jgqq0252e

Boottijden

De veerboot naar Schiermonnikoog vaart af te Lauwersoog. Uw auto mag niet mee naar het eiland. In Lauwersoog is een grote bewaakte parkeerplaats (tegen betaling). Komend per trein is er aansluiting per bus vanaf busstation Groningen of Leeuwarden. De bus vertrekt om 1 uur en 20 minuten voor de tijd van afvaart van de boot (zie hieronder). Vanuit en naar Groningen is er niet voor alle bootvaarten een directe busverbinding !

De aan- en afvaarten van de veerboot worden verzorgd door rederij Wagenborg. Overdag gaat er elke 3 uur een veerboot. Voor de meest actuele gegevens zie: www.wpd.nl.

De bootreis duurt circa 45 minuten. Bij de veerdam waar de boot aanmeert staat een aantal bussen en taxis. De taxi zet u voor de hoofdingang af.

Gaat u met de bus, neemt u de bus met bestemming “Oosterreeweg”. U stapt in die straat (aan het begin van het dorp) bij de 2e halte uit. U bent dan bij de zij-ingang naar Rijsbergen. Bij het bordje begint een voetpad.

Als u dit pad afloopt, ziet u na 75   meter het pand Rijsbergen voor u

Indien u per fiets of te voet vanaf de boot komt, neem dan de binnenkant van de dijk richting dorp en sla bij het 1e fietspad rechtsaf (tussen de weilanden door). Bij het kruispunt gaat u rechtdoor de Oosterreeweg in, op het einde van deze straat gaat u bij de bushalte (tegenover de busgarage) rechtsaf het paadje in, dat u hierboven ziet.